Lotta Agaton i
samarbete med Patriam

På Karlaplan 2 skapar Patriam ett antal exklusiva våningar som snart finns ute till försäljning. Tillsammans med Lotta Agaton har man tagit fram ett smakfullt, modernt designkoncept. Här kan du läsa mer om hur dåtid möter nutid på Östermalm.

På Karlaplan 2, alldeles intill Maximteatern, konverteras nu det gamla televerket till vad som kommer bli 17 av Sveriges mest exklusiva bostäder. Bakom projektet står bostadsutvecklingsbolaget Patriam tillsammans med välrenommerade inredningsdesignen Lotta Agaton. Projektet bär hennes stil och prägel in i minsta detalj.

– Det har varit ett spännande och omfattande arbete. Jag fick komma in i ett tidigt skede och har bestämt allt från material till helhetskoncept. Jag föreställde mig att jag skulle flytta in och frågade helt enkelt mig själv hur jag skulle vilja ha det.

Byggnadernas historia bidrar till dess unika förutsättningar. Vissa våningar kommer att ha en bostadsyta på över 350 kvadratmeter. Karlaplan 2 består av två byggnader som skänkts olika karaktär.

– I gatuhuset, som är en sekelskiftesbyggnad, har vi prioriterat att bevara, framhäva samt återställa tidstypiska detaljer. Den andra byggnaden, kallad Ateljén, har en mer industriell prägel och där har vi satsat på att framhäva det avskalade och bevarat den befintliga konstruktionen som återskapar en mer rå framtoning, säger Lotta Agaton.

Planeringen har skett noga för att våningarna inte ska kännas för homogena, utan ha en egen prägel och personlig design.

– När man köper våningar i den här storleken och prisklassen vill man inte att det ska vara en spegelbild av grannens. Vår största utmaning var att skapa ett helhetskoncept där varje del är unik. Därför arbetade vi fram två koncept – ett ljust och ett mörkt. På så sätt kan köparen ställa sig frågan: ”Vilken typ av hem vill jag ha?”, och få vad de önskar. Mer individuella hem är någonting jag tror vi kommer få ser mer av framöver, säger Lotta Agaton.

2_lowres

Namn: Lotta Agaton
Familj: Två barn, partner och två bonusbarn
Bor: Kungsholmen