Patriam bygger exklusiva bostäder i Danderyd

Bostadsutvecklingsbolaget Patriam vinner ytterligare mark med ett bostadsprojekt i Stocksund. Detaljplanen är godkänd, spaden sätts i marken redan efter sommaren och inom två år ska över 40 hållbara och exklusiva lägenheter stå klara för inflyttning. Visionen är att skapa hem för den moderna och medvetna människan.

Närheten till både natur och stadsliv gör Stocksund till ett eftertraktat område för den som letar bostad. Och nu tillförs drygt 40 nya lägenheter, införlivande i två bostadshus, belägna i souterräng mot Stockholmsvägen. Husen placeras i ett redan etablerat kvarter och den moderna arkitekturen har klassiska materialval utvalda för att på ett självklart sätt smälta in i omgivningen.

– Vi är mycket glada att få möjlighet att arbeta med Danderyds kommun och tillföra området attraktiva och hållbara bostäder. Stocksund är ett unikt projekt i bästa läge och med den färdiga detaljplanen möjliggör vi säljstart redan under våren. Även om jag tror att många kommer att hänga på låset redan innan dess, säger Andreas Holmberg, VD på Patriam.

Alla bostäder med Patriams stämpel innebär genomtänkta, exklusiva och hållbara hem. Hållbara både i sin arkitektoniska form och med syftning på miljö- och energibesparingar. Materialvalen är genomtänkta in i minsta detalj för att skapa låg miljöpåverkan och hög kvalitet, och projektet i Stocksund är inget undantag. Ambitionsnivå är hög och fastigheterna kommer att miljöcertifieras.

– Att inte se motsättningar mellan högkvalitativ design och miljö- och energikrav är en av våra viktigaste målsättningar när vi skapar boenden för den moderna och medvetna människan. Det här är hem man ska leva i och beröras av länge, säger Andreas Holmberg.

Patriam grundades 2014 och ingår i Ebab-koncernen. I ryggen har man över 3000 genomförda byggprojekt och specialistkompetensen inom energi- och miljöbyggnad. Patriam arbetar för att tillföra marknaden ett nytt segment av exklusiva och hållbara boenden i Stockholmsområdet och har i dagsläget över 600 lägenheter på ritbordet. Från år 2020 är målet producera minst 300 egeninitierade lägenheter per år, vilket innebär ett årligt färdigutvecklat värde på närmare 1,5 miljarder svenska kronor.

Fakta om Patriam Stocksund

 • Ca 40- 45 lägenheter
 • Planerad inflytt årsskiftet 2016/2017
 • Certifierad miljöbyggnad
 • Balkonger, samt privata och gemensam takterrass
 • Parkeringsplatser i garage
 • Stora fönsterpartier med mycket ljusinsläpp
 • Arkitektpartner Semrén & Månsson
 • Nära till natur och innerstad. Fantastiskt läge nära grönområden och sjö med båt- och badliv.
 • Barnvänligt område nära förskola, skola, idrottsplatser och parker. Promenadavstånd ner till marinan.
 • Trevligt, lugnt villaområde. Projektet ligger i befintligt och gammalt kvarter.
 • Bra kommunikationer. Lätt att ta sig in till Stockholms innerstad med kollektivtrafik, cykel eller bil.