• Projektstatus: Slutsålt
  • Område: Danderyd
  • Säljpremiär: Hösten 2016
  • Inflyttning: Sommaren 2017
  • Storlek: 36 bostäder, 2-5 rok, 35-140 kvm
  • Arkitekt: Semrén & Månsson
  • Inredning: Frida Ramstedt och Semrén & Månsson

Välkommen till ett hem för livskvalitet

Hemkänslan finns där så snart du kliver in i lägenheten. En välkomnande, ombonad atmosfär. En plats att göra till sin egen. Välplanerade ytor med naturlig plats för egentid och gästfrihet.
Detta är ett hem för dig som vill trivas, länge. För alla i familjen. För alla smaker och livsstilar. Därför har vi gjort det enkelt att gå på känslan. Här finns plats att möblera på oändligt många sätt. Med högt i tak, i vissa lägenheter upp till fem meter.

Med plats att sätta din egen prägel

Vi går från den inbjudande entréhallen med högt i tak – från 2,70 till 5 meter i etagelägenheterna – med bra överblick över rummen. Golv- och väggytor, trösklar och lister – alla material är noga utvalda för klara det dagliga slitaget; avfärderna, hemkomsterna, hämtandet och lämnandet. På golven ligger kalksten från Öland eller trägolv i vitask. Slitstarka ytor som tål slask, grus och spill, men också är levande med sina naturliga färgskiftningar.

Rum för både det privata och sociala

Varje lägenhet har sina egna unika detaljer och planlösningarna är optimerade för individuella behov. De sociala ytorna är öppna och generösa, de mer privata rummen ligger samlade och skapar avskilda zoner där man kan röra sig fritt utan att passera de sociala rummen. Varje lägenhet har en walk-in-closet och en avskild yta för bibliotek eller arbetshörna. Generösa terrasser eller privata uteplatser suddar ut gränsen mellan ute och inne.

Moderna lösningar för moderna behov

Du styr ljussättningen och dina olika apparater med en mobilapp. Du kan tända, dimma ner och släcka lamporna hemma var du än är. Dessutom har vi förberett för en trådlös ljudanläggning, så musiken kan följa med till alla rum. Möjligheterna är oändliga. Det finns bara en svårighet. Att bestämma hur just du vill ha det.

Lika självklart vackert idag, som i framtiden

Patriam Stocksund kombinerar högklassig design med hållbarhet. Byggnadernas solida karaktär bäddats in på ett naturligt sätt i slänten. Mellanrummet mellan de två volymerna ger plats för grönska och låter ljuset och omgivningens färger flöda fritt.

Det finns ett liv och lekfullhet i detaljerna. De generösa fönsteröppningarna har karmar i en varm bronsfärgad nyans. De stora möblerbara terrasserna och balkongerna som är inskjutna under tak, skyddade från vind och regn, skapar ett extra rum till varje lägenhet. Den solida stenfasaden ger tydliga volymer.

Naturskiffret skimrar i en grågrön nyans som lever med ljuset och skiftar med väder och årstid. Plattorna i ett vackert överlappande halvförband ger spännande skuggspel i fasaden. De underhållsfria materialen har en inneboende och klassisk skönhet, som kommer att bestå och bli ännu vackrare med åren.

Välkomnande grönska att mötas i

Vi har satsat på utemiljön runt byggnaderna. En välkomnande växtlighet som skänker trivsel året om integrerat med naturliga platser att mötas eller koppla av på. Området kring byggnaderna kommer att prunka av växtlighet. Där skapar vi ytor för entré, uteplatser och gemensam gräsmatta. Fastighetens höjdskillnader dramatiseras genom en rad terrasseringar som samspelar med byggnaderna.

Varje lägenhet har en egen uteplats, terrass eller rymlig balkong. Du har dessutom en stor takterrass som du delar med dina grannar. Vi har eftersträvat komplett rörelsefrihet, utsuddade gränser mellan ute och inne som gör din boendeupplevelse större året om.

Ett miljöcertifierat boende

För oss på Patriam är det helheten som är viktig. Vi skapar exklusiva hem för moderna och medvetna människor. Genom smarta, effektiva materialval sparar vi resurser och genom modern energiplanering värnar vi om miljön. Resultatet är ett boende med bestående värden som främjar en grön livsstil. Det innebär även lägre driftskostnader och en behaglig innetemperatur både på sommaren och vintern.

Patriam Stocksund är en Miljöbyggnad. Det innebär att projektet kommer att miljöcertifieras av ett opartiskt organ, Sweden Green Building Council. När du bor i en certifierad Miljöbyggnad har du många anledningar att känna dig trygg och nöjd.

Du vet att du har tillräckligt med dagsljus, en god ljudmiljö och en behaglig innetemperatur både på sommaren och vintern. Du vet att risken för fukt- eller vattenläckor är minimal, att markradon inte sprider sig i huset, att ventilationssystemet ger god luftkvalitet och att byggvaror är kontrollerade utifrån skadliga kemikalier. Och sist men inte minst; energianvändningen blir jämn och låg.

Välkommen till ditt kvarter

Stocksund i Danderyds kommun är känt för sina klassiska omgivningar med genuin kvarterskänsla. Här ligger bad, båtliv och grönska ligger nära butiker, caféer och restauranger. Här finner du stillheten och hämtar ny energi. En hubb för vila, kreativitet och samvaro bara en kort resa från staden eller en båttur från skärgården.

Från höjden ser du grönskan och de vackra, anrika villakvarteren. Från vissa av terrasserna får man en glimt av sjön. Rakt nedanför ligger Ovala parken med skulpturen Sjöjungfrun på en spegel av vatten.

En promenad bort finns Stocksundet som förbinder Lilla Värtan med Edsviken. Stranden kantas av badvikar, båthamnar och många vackra kulturbyggnader. I hamnen hittar du Stocksunds Båtklubb, Hamnkrogen och det vackra promenadstråket vid Cedergrenska parken.

I närbelägna områden kan du utforska restauranger, butiker och caféer. I Danderyds kommun finns ett stort utbud av barnomsorg och skolor som drivs som kommunala eller fristående verksamheter.

Kommunikationer

Du tar enkelt Roslagsbanan eller tunnelbanan in till stan. Roslagsbanans station Stocksund ligger några minuter bort och tar dig till östra Stockholm på sju minuter.

Närmaste tunnelbanestation är Danderyds sjukhus, bara tio minuters promenad från hemmet. Är du bilburen leder E18 och E20 dig snabbt till E4:an i valfri riktning.