• Projektstatus: Slutsålt
  • Område: Nacka
  • Säljstart: Q1 2020
  • Inflyttning: Maj 2021
  • Antal bostäder: 14 st
  • Mäklare: Alexander White - Mathias Ringberger
  • Arkitekt: Arkitema Architects

Njut av lugnet – varje gång du kommer hem

Patriam Nacka Strand byggs bara ett par meter från den japaninspirerade parken med dagvattendammar, utegym och inbjudande sittytor. Just här på den sista hörntomten precis ovanför den lilla småbåtshamnen är utsikten över den inre skärgården som allra vackrast. Trots närheten till staden är citylivets brus som bortblåst och du upplever ett lugn som få andra platser i vår stad erbjuder. Tänk att få uppleva en sån rogivande stillhet varje gång du kommer hem.

Lokal Industrihistoria möter dansk formtradition

Historiskt har Nacka Strand stått som hemvist för allt från bilindustri och IT-boom till dagens nytänkande entreprenörsanda och Sveriges främsta modekvarter. Vår gestaltning tar avstamp i platsens spännande industrihistoria med omgivande fabriksbebyggelse men också i Arkitema Architects danska arv och vårt grannlands rika designtradition. Redan i entrén syns vår källa till inspiration, där vackra, slipade betonggolv och en stram och stilren ytfinish hälsar dig välkommen hem.

Värden som berör och förför – länge

När du tar dina första, nyfikna steg in i Patriam Nacka Strand ska du känna att du har hittat hem, på riktigt. För att nå den känslan gör vi som Jacobsen, Mogensen, Kjærholm, Juhl och Wegner gjorde när de skapade sina designklassiker – lägger stor vikt vid detaljerna och hantverket. Allt du möter här är klokt sammansatt med omtanke för dig som ska leva här. Samtidigt bygger vi hållbart för framtida generationer. Vår filosofi är att skapa ett hus som kan beröra och förföra såväl idag som under lång tid framöver.

Ett hus som inte liknar något annat

I ett kvarter där traditionella funkishus och regelbundna tegelfasader blandas med hamnens låga bebyggelse sticker vårt hus ut. Här skapar vi ett vackert, nätt och asymmetriskt hus i olika terrasserade nivåer – och klär in det i trä.

Ärligheten i trä med dess naturliga robusthet skapar en tidlöshet som åldras vackert och värdigt. Fasaden på våningarna ovan mark kläs med målad ljus träpanel i kombination med en putsad sockelvåning. Det skapar ett intressant möte med den kuperade marken och växtligheten närmast huset.

Landskapet runt byggnaden består främst av ordnade perennplanteringar, för att mot parken övergå i naturmark och kompletteras med växter som främjar den biologiska mångfalden. Utvalda stödmurar kläs med marktäckande växter och allt sammantaget skapar ett hus som naturligt smälter in i sin omgivning.

Den exteriöra prägeln skapas också genom ett balkongsystem som omgärdar byggnaden på alla sidor. Konstruktionen av svarta stålbalkar tillsammans med stålräckena av industriell karaktär knyter an till platsen och omgivande bebyggelse. Tillsammans med de stora fönsterpartierna med en finish i oljat hårdträ stärks känslan av dansk design och hantverksmässighet.

Gör entré till Strömholms vackra fotokonst

Christer Strömholm (1918–2002) är känd för sina intima svartvita bilder. Särskilt berömd är hans skildring av transsexuella kvinnor i 1960-talets Paris. Strömholm finns representerad på bl.a Moderna Museet, MoMa och Metropolitan i New York samt Centre Pompidou i Paris.

Nu får två av denna svenska kulturikons konstfotografier även pryda entrén till Patriam Nacka Strand. Genom att förvandla ett allmänt utrymme till bostadsrättens privata galleri förhöjer vi känslan av att komma hem. Snarare än bara en snabb passage blir entrén istället en plats för betraktelse och en stunds reflektion.

Lekfulla vinklar skapar 14 unika bostäder

I Patriam Nacka Strand är ingen bostad enformig eller likriktad. Inte heller är någon av dem rätvinklig. I planskisserna har vi hanterat lägenheternas vinklar på ett mer lekfullt sätt. Genom att låta minst en vägg löpa oregelbundet bryter vi förväntade mönster och skapar spänning.

Ständig kontakt med havet

Interiört har vi lagt stor vikt vid att ge varje bostad så mycket havskontakt som möjligt. Alla lägenheter berikas med väl tilltagna fönster som går ner till golv i vardagsrum och kök och ger en magnifik utsikt över farleden. Dessutom får nästan varje bostad en egen balkong eller terrass, individuellt anpassad till varje hem. Penthouse-våningarna på de två översta planen får till exempel varsin privat takterrass, flera lägenheter får kungsbalkong som sträcker sig runt lägenheten i tre väderstreck, några får en traditionell balkonglösning medan lägenheten på markplan får en radhuskänsla genom den generösa altanen.

Ett rum för god sömn

Att Patriam Nacka Strand är placerat precis vid havet skapar inte bara en härlig utsikt under dygnets vakna timmar, det är också positivt för din sömnkvalité. Från havet kommer den sköna havsbrisen in och härifrån kommer ljudet från vattnet. Vind och vatten, inte minst ljudet från porlande vatten, vågor och annat havsbrus, har nämligen visat sig fungera lugnande.

Tänk att få somna varje kväll med vetskapen att platsen du bor på gör att du sover bättre. Och kanske till och med vaknar upp mer utvilad.

Hemmets naturliga samlingsplats

Varje hem har ett hjärta, en självklar utgångspunkt där vi möts på morgonen och samlas på kvällen, för korta reflektioner, långa middagar och allt däremellan. I Patriam Nacka Strand är den platsen ett kombinerat kök och vardagsrum. Här har vi skapat en öppen och inbjudande atmosfär där fönsterpartierna går från golv till tak vilket både släpper in generöst med ljus i bostaden och skänker en frikostig utsikt mot havet.

Att vara tillsammans här är enkelt, speciellt om man gillar att laga mat. Köket från HTH hämtar inspiration från sitt danska arv, där funktionalitet är lika centralt som design. Här får du rejäla ytor och smart förvaring samtidigt som helintegrerade vitvaror tillsammans med kökets ljusgråa, släta finish ger ett sobert och lugnt intryck. Som kronan på verket ligger den vackra stenbänkskivan i grå kvartskomposit och erbjuder en fin och tålig arbetsyta.

Rofyllt och funktionellt 

I badrummet handlar det om att rå om sig själv och här vill vi att detaljerna ska höja den upplevelsen. Infällda downlights i taket skänker ljuset som behövs och våtrummens granitkeramik, i stilen Norrvange, i kombination med vitmålade väggar skapar ett lugnt och inbjudande intryck. Blandare i krom ger en tidlös design. I de större lägenheterna kan man dessutom unna sig ett bad när lusten faller på. Rofyllt och funktionellt i perfekt kombination.

En enkel vardag

Alla bitar ska få plats i vardagens livspussel. I Patriam Nacka Strand blir bostaden en del av lösningen. Här inreder vi med ett antal inbyggda tjänster som helt enkelt skapar en enklare tillvaro.

Smarta lås

Genom ett samarbete med Yale Doorman får varje bostad ett digitalt lås med tillhörande app. Smarta lås bidrar till såväl ökad trygghet som en enklare vardag. Med ett smart lås behöver du ingen nyckel för att komma in, det räcker med telefonen. Det gör också att du enkelt kan släppa in tillfälliga besökare på distans med ett enkelt knapptryck, till exempel om du väntar hemleverans eller städfirma.

Cykel till alla

Elsparkcykel i all ära, men lite motion skadar aldrig. Därför får varje bostad i Patriam Nacka Strand varsin specialdesignad cykel att använda till pendling, söndagsutflykter, träning eller när helst andan faller på.

Hyr garageplats

Områdets garage ägs av en samfällighet där Patriam Nacka Strands bostadsrättsförening har fått en andel på totalt åtta parkeringsplatser. Garageplatsen hyrs via föreningen och intresseanmälan kan göras via mäklaren.

Kort väg till storstadens frestelser

Den kanske vackraste resväg från Nacka strand till city går via hamnen och de pendelfärjor som tar dig sjövägen till Nybrokajen på cirka 20 minuter. En bättre start på dagen får man leta efter. Förutom frihetskänslan som en tur på havet ger, så bjuds det nämligen på kaffe ombord. Vill du hellre ta landvägen finns närmaste busshållplats cirka hundra meter från din dörr där ett flertal linjer tar dig till city på knappt 10 minuter.

En växande stadsdel

I närheten av Patriam Nacka Strand finns ett brett utbud av service, mötesplatser och restauranger. I hamnen intill färjeläget ligger Restaurant J med sitt fantastiska läge, god mat och den vackra uteserveringen. För långväga gäster finns det intima och gemytliga Hotell J med tillhörande Njuta Spa, väl värt ett hälsobringande besök även för dig som bor i området.

Upptäck Nacka Strands utbud

I Nacka strand finns idag tre förskolor inom gångavstånd och flera skolor att välja mellan, bland annat Nacka Strands skola och Internationella Engelska skolan. En kort promenad bort hittar du Savör och Birgittas bageri, SATS gym, kemtvätt, skrädderi, tandläkare och ett flertal co-working spaces. Det självklara shoppingcentret, Nacka Forum, ligger cirka 10 minuters promenad eller några minuters bilväg bort med ett stort utbud av shopping – Ica Maxi, Systembolaget, mode, sport, apotek etc. I Nacka Strand finns det mesta nära tillhands.