Patriam fortsätter expandera med bostadprojekt i Edsviken

Bostadsutvecklingsbolaget Patriam fortsätter att i rask takt projektera genomtänkta, miljöklassade och exklusiva bostadsrätter i attraktiva Stockholmsområden. Nu har man förvärvat sitt första projekt på 150 lägenheter i Sollentuna kommun. Tanken är att där kombinera modern design med maximal hållbarhet och livskvalitet.

Bostadsrätterna kommer att uppföras i ett av de mest attraktiva lägena i Sollentuna med full service, handel, rekreation och kommunikation på ett par minuters promenadavstånd. Projektet ligger vid Edsvikens villaområde i nära anslutning till öppna gröna ytor, bad, båtliv och promenadstråk. På vintern är det lika nära till skidspår, backar och sjöisar.

– Vi ser fram emot att påbörja ett premiumprojekt i Sollentuna. De ligger i linje med vår strategi att tillföra marknaden ett nytt segment av exklusiva och hållbara boenden i Stockholmsområdet, säger Andreas Holmberg VD på Patriam.

Patriam, som ingår i Ebab-koncernen, har just nu över 700 lägenheter planerade i flera attraktiva områden, bland annat på Gärdet och Stocksund i Danderyd. I ryggen har man flera tusen lägenheter och specialistkompetensen inom energi- och miljöbyggnad. Från år 2020 är målet för Patriam att producera minst 300 egeninitierade lägenheter per år, vilket innebär ett årligt färdigutvecklat värde på närmare 1,5 miljarder svenska kronor.

– Vi lägger stor vikt vid att skapa harmoni mellan omgivningarna, arkitekturen och materialvalen. Helhetstänket är viktigt för oss. Patriam Edsviken blir helt enkelt ett modernt boende i samma anda som våra övriga projekt, säger Andreas Holmberg.

Samarbetande arkitektkontor för Patriam Edsviken är Semrén & Månsson.