Patriam konstaterar säljsuccé för Karlaplan 2

Bostadsutvecklingsbolaget Patriams satsning på exklusiva bostäder på Karlaplan 2 har slagit väl ut. Två dagar efter säljstart är större delen av våningarna sålda – varav de två största försvann från marknaden redan efter bara ett par timmar. 
– Jag kan inte annat än konstatera att arkitektur och design på högsta internationella nivå uppskattas. Jag har aldrig varit med om så stor efterfrågan i något liknande projekt tidigare, säger Richard Lagerling, ansvarig mäklare.

När Patriam tog sig an att utveckla de två unika byggnaderna vid Karlaplan 2 på Östermalm var målet att skapa 17 av Sveriges mest påkostade bostäder.

– Det dyker i princip aldrig upp möjligheter att utveckla den här typen av stora, öppna bostäder med en modern och internationell prägel i Stockholms innerstad, och i synnerhet inte på Östermalm, konstaterade Patriams vd Andreas Holmberg.

Och gensvaret har varit över all förväntan. Större delen av våningarna såldes redan under de två första dagarna. Bland annat de två största våningarna, som vardera mäter över 350 kvadratmeter.

Byggnadernas historia bidrar till dess unika förutsättningar och det ansvariga arkitektkontoret Semrén & Månsson har integrerat arkitektur och form i en noga genomtänkt balans av sparsmakad estetik med en klassisk klangbotten. Bakom den interiöra designen står en av Sveriges mest välrenommerade inredare – Lotta Agaton. Lägenheterna erbjuder öppna våningsplan med generösa ytor, högt i tak och höga fönster med ljusinsläpp i samtliga rum. Materialvalen är gjorda med hållbarhet i fokus, både i livslängd och stil.

– Den omsorg som lagts vid detaljer och materialval gör detta till ett på många sätt helt unikt projekt. Köparna får något utöver det vanliga, säger Richard Lagerling.

Bostadsutvecklingsbolaget Patriam erbjuder exklusiva och hållbara hem för medvetna människor, och med människors behov i centrum. Genom att se bortom standardiserade lösningar utvecklas vackra och genomtänkta hem med attraktiva detaljer, både i lägenheten och kring fastigheten.

FAKTA
Adress: Karlaplan 2
Antal bostäder: 17 st, mellan 45kvm-374kvm.
Inflyttning: Q4 2017
Bostadsutvecklare: Patriam
Mäklare: Lagerlings
Läs mer om projektet: www.karlaplan2.se