Patriam och Exerton förvärvar fastighet på Östermalm

I ett av Stockholms mest attraktiva bostadslägen planeras 20 hållbara lägenheter, som kommer att färdigställas under hösten 2017. Bostadsutvecklingsbolaget Patriam och fastighetsbolaget Exerton förvärvar fastigheten Harpan 29 på adressen Karlaplan 2. Affären bygger på att konvertera en befintlig gatubyggnad och gårdshus, samt att uppföra bostadsrätter som ligger i framkant inom design och hållbarhet.

– Vi är stolta över att vara en del av utvecklingen i Stockholms innerstad. Det här är ett projekt i optimalt läge och kräver kvalitet i varje detalj, något vi på Patriam kan leverera. Om ett drygt år kommer vi att kunna erbjuda ett av Sveriges mest exklusiva boenden, säger Andreas Holmberg, VD på Patriam.

Fastigheten på Karlaplan omfattar 3600 kvadratmeter som ska omvandlas till moderna och genomtänkta bostäder, personligt anpassade efter köparnas önskemål och behov.

Förvärvet görs tillsammans med fastighetsbolaget Exerton.

– Det här är ett unikt läge och en unik möjlighet att skapa bostäder på en av Stockholms mest attraktiva adresser. Affären möjliggjordes tack vare kombinationen Exertons tillgång till kapital, Patriams kunskap om konvertering samt båda parters erfarenhet av projekt- och bostadsutveckling, säger Mounir Tajiou, VD på Exerton.

Redan i vår startar försäljningsprocessen av bostäderna och planerad inflyttning sker under hösten 2017.

Köparens rådgivare för förvärvet har varit Linklaters.

För mer information kontakta gärna
Andreas Holmberg, VD Patriam AB, 070 209 30 40
Mounir Tajiou, VD Exerton AB (publ), 070 655 18 84