Patriam tog sitt första spadtag – vill bidra till den hållbara utvecklingen av Danderyd

Igår tog bostadsutvecklingsbolaget Patriam första spadtaget till sitt allra första projekt. Ceremonin markerar starten för bygget av 36 miljösmarta hem i Stocksund. Danderyds kommun kommer därmed ett steg närmare sitt mål att bygga cirka 1000 nya bostäder de närmaste åren. Patriam Stocksund ska stå klart för inflyttning 2017.

Trots det gråmulna vädret passade många förväntansfulla gäster att närvara när Andreas Holmberg, VD för Patriam, slog spaden i backen. Han gjorde det tillsammans med Olle Reichenberg, kommunstyrelsens ordförande och Isabella Hökmark, byggnadsnämndens ordförande.

– Jag är mycket glad åt de nästan 40 nya bostäder som nu tillkommer i Stocksund. Området ligger nära såväl service och kommunikationer som vatten och vacker natur. Det i kombination med en modern arkitektur gör detta till ett mycket attraktivt boende, säger Olle Reichenberg.

Patriams moderbolag Ebab har över 30 års erfarenhet och har byggt tusentals bostäder. Men för Patriam var detta startskottet för utvecklingen av en lång rad av projekt i Stockholmsregionen. Strategin att tillföra marknaden ett nytt segment av exklusiva och hållbara bostadsrätter.

– Jag är tacksam att vi på Patriam kan bidra till den hållbara utvecklingen i Danderyd, säger Andreas Holmberg, VD på Patriam. De här bostäderna kommer att bli bland de mest energieffektiva i Sverige och kommer att miljöcertifieras av Sweden Green Building Council utifrån de hårdaste kraven som ställs på bostäder.

Patriam Stocksund är designad utifrån Miljöbyggnad Guld. Certifieringen innebär bland annat om att man säkerställer rätt dagsljus, ljudmiljö och inneklimat för de boende, men ställer också krav på att man bygger utan skadliga kemikalier.