Patriam utvecklar samarbetet med en av Sveriges främsta trendspanare – Frida Ramstedt

Efter ett lyckat projekt i Stocksund har Frida Ramstedt fått förnyat förtroende att ta fram inredningskonceptet för Patriam Edsviken. Idag säljstartar projektets första etapp och i de 56 nya hemmen syns Frida Ramstedts fingertoppskänsla i de interiöra materialvalen.

– Vårt samarbete startade för ett drygt år sedan och har utvecklats över tid. Fridas känsla för inredningsdetaljer är unik, hon har blicken framåt och närvaron i nuet som ger köparna ett stilfullt boende som håller över tid. Vi ser fram emot att erbjuda bostadsköparna i Edsviken minutiöst genomarbetade hem, säger Andreas Holmberg, VD på Patriam.

Idag säljstartar första etappen av bostadsprojektet Patriam Edsviken som blir en betydelsefull del av stadsutvecklingen i Sollentuna kommun. Under 2018 ska 56 exklusiva och miljöklassade hem stå klara för inflyttning. Projektet ligger i nära anslutning till Edsvikens vatten och Sollentuna Centrum med närmare 115 butiker och restauranger.

– Det har varit ett roligt projekt där vi fokuserat på hållbar inredning och utmanat den fördomsfulla bilden av att det måste se ut på ett visst vis. Man kan inreda ekologiskt och miljömedvetet utan göra avkall på intresset för färg och form, säger Frida Ramstedt.

Patriam Edsviken kommer att bestå av en blandning bostäder i varierande storlekar, från mindre lägenheter till rymliga etagelägenheter. Samtliga med högt i tak och generösa ljusinsläpp. Tanken har varit att skapa moderna hem med rötterna stadigt förankrade i stadsbyggnadstraditioner. Bostäderna omgärdas av en lummig innergård med odlingslotter och gemensamt orangeri. Och liksom alla Patriams projekt blir det hållbara och exklusiva bostäder med fokus på design.

Frida Ramstedt driver inredningsbloggen Trendenser.se, en av Sveriges största inredningsbloggar, och är idag en välkänd föreläsare, stylist och trendspanare inom design och inredning. Hennes känsla för inredningstrender har starkt bidragit till utformningen av Patriam Edsviken. Hon har arbetat med interiören och varit en central del i att skapa ett genomtänkt boende som bottnar i livskvalitet, välmående och hållbarhet.

– Trenden är tydlig. Vi blir allt mer medvetna om att göra hållbara val. Inte bara när det kommer till ekologisk mat och kläder, utan också hur vi bor. Att välja ett hållbart boende och att inreda med eftertanke är bra för miljön, ekonomin och hälsan, säger Frida Ramstedt.

Och Andreas Holmberg fyller i:
– För oss är helheten viktig. Vi skapar exklusiva hem för moderna människor. Genom smarta, effektiva materialval sparar vi resurser och genom modern energiplanering värnar vi om miljön. Resultatet är ett boende med bestående värden som främjar en grön livsstil.