Premiär för Patriam Stocksund i Danderyd

Idag inleds premiären för Patriam Stocksund där 36 hållbara och exklusiva hem ska stå färdiga för inflyttning under 2017. Bostadsutvecklingsbolaget Patriam satsar på ett klimatsmart och energieffektivt boende utan att kompromissa med design och arkitektur. En utmärkande framtidssatsning i Danderyd kommun.

Närheten till både natur och stadsliv gör Stocksund i Danderyd till ett eftertraktat område för den som letar bostad. Och nu tillförs 36 nya lägenheter, införlivande i två bostadshus, belägna i souterräng mot Stockholmsvägen. Husen placeras i ett redan etablerat kvarter och den moderna arkitekturen har klassiska materialval utvalda för att på ett självklart sätt smälta in i omgivningen.

– Vi är glada att få möjlighet att arbeta med Danderyd kommun och tillföra området attraktiva och hållbara bostäder. Patriam Stocksund är ett unikt projekt i bästa läge och vi ser fram emot att erbjuda bostadsköparna minutiöst genomarbetade hem, säger Andreas Holmberg, VD på Patriam.

I bostadsprojektet Patriam Stocksund möts tradition och nya idéer, både i det stora och i det lilla. Vilket även visas i Patriams val att till det erfarna arkitektkontoret Semrén & Månsson addera ett samarbete med den trendspanande inredningsbloggaren Frida Ramstedt från Trendenser.se. En kombination av expertkunskap och fingertoppskänsla utöver det vanliga.

– Trenden är tydlig. Vi blir allt mer medvetna och duktiga på att göra hållbara val. Inte bara när det kommer till ekologisk mat och kläder, utan också hur vi bor. Fördelarna med att välja ett miljöboende och inreda hållbart är många. Både ur miljösynpunkt, ekonomi och hälsa, säger Frida Ramstedt.
Alla bostäder med Patriams stämpel innebär genomtänkta, exklusiva och hållbara hem. Hållbara både i sin arkitektoniska form och med syftning på miljö- och energibesparingar. Materialvalen är genomtänkta in i minsta detalj för att skapa låg miljöpåverkan och hög kvalitet, och projektet i Stocksund är inget undantag. Ambitionsnivå är hög och fastigheterna kommer att miljöcertifieras.

– Att inte se motsättningar mellan högkvalitativ design och miljö- och energikrav är en av våra viktigaste målsättningar när vi skapar boenden för den moderna och medvetna människan. Det här är hem man ska leva i och beröras av länge, säger Andreas Holmberg.

Patriam grundades 2014 och ingår i Ebab-koncernen. I ryggen har man över 3000 genomförda lägenheter och specialistkompetens inom energi- och miljöbyggnad. Patriam arbetar för att tillföra marknaden ett nytt segment av exklusiva och hållbara boenden i Stockholmsområdet och har i dagsläget över 600 lägenheter på ritbordet. Från år 2020 är målet producera minst 300 egeninitierade lägenheter per år, vilket innebär ett årligt färdigutvecklat värde på närmare 1,5 miljarder svenska kronor.

Fakta om Patriam Stocksund

  • Certifierad miljöbyggnad
  • Balkonger, samt privata terrasser och gemensam takterrass
  • Parkeringsplatser i garage
  • Stora fönsterpartier med mycket ljusinsläpp
  • Nära till natur och innerstad. Fantastiskt läge nära grönområden och sjö med båt- och badliv.
  • Trevligt, lugnt villaområde. Projektet ligger i befintligt och gammalt kvarter.