• Projektstatus: Pågående
  • Område: Lilla Essingen
  • Säljstart: Hösten 2024
  • Inflyttning: 2025
  • Mäklare: Skeppsholmen Sotheby's International Realty - Anders Elbe & Christopher Steen
  • Arkitekt: Varg Arkitekter

Vi ser helheten och då blir de små sakerna viktiga

För oss på Patriam är det helheten som är viktig. Vi skapar hållbara hem som inte kompromissar mellan stil och funktion. Ett hem för dig som inte nöjer dig, utan söker det unika och exklusiva. För dig som lever i nuet, men alltid gör långsiktiga val.

Genom att se bortom standardiserade lösningar och invanda mönster utvecklar vi vackra och genomtänka hem med attraktiva detaljer, både i lägenheten och kring fastigheten.

Vi skapar boenden med höga ambitioner när det gäller miljö och design som ger dig ett hållbart hem över tid. Ett hem att bo i och se på – även om hundra år.

Ett hem för nu som alltid – på en ö mitt i stan

Vid Mälarens strandkant på ön Lilla Essingen bygger vi Vinkelhuset – ett arkitektoniskt landmärke där varje planlösning, balkong och inredningsdetalj skapar en helhet. Ett
unikt boende med bara 14 lägenheter.

Husets form och vinklar ger lägenheterna fantastiska kvaliteter som optimala planlösningar och utsikt åt fyra väderstreck. Här blickar du ut över vattnet mot Äppelviken, Fredhällsklipporna, Gröndal och Långholmen.

Ett boende för en vardag i balans

Vinkelhuset ligger på öns nordvästra sida med kvällssol och fantastiska solnedgångar över Mälaren och stadsdelen.

Här växer Primusområdet fram, en levande stadsmiljö med bostäder, kilometerlång strandpromenad, stora generösa parker, lekplatser, utegym, båtklubbar, badbryggor, caféer
och restauranger.

Här bor du med närhet till innerstan och kvaliteterna av ett öliv. Ett boende som möjliggör en vardag i balans, med närhet till city, avkoppling och allt annat du behöver.

Primusområdet – där staden möter naturen

Primusområdet utvecklats just nu till en attraktiv stadsdel där de nya kvarteren formar sig som en solfjäder med tydliga siktlinjer och stråk ned mot bryggorna och vattnet.

Området får stora lummiga parker och planteringar, badbryggor och badstrand, lekplats, utegym och ett långt sammanhängande promenadstråk längs vattnet så att du kan gå eller jogga runt hela ön.

Här finns alla möjligheter till rekreation men även restauranger, caféer och service som butiker och förskolor.

Om du gillar båtliv så har du stora möjligheter att få en egen bryggplats då flera båtklubbar på ön expanderar.

Här hittar du den perfekta kombinationen avslappnat öliv och närheten till city.

Välkommen till Vinkelhuset, fjorton generösa lägenheter vid strandkanten

Här bor du avskilt från andra hus i området, precis vid vattenbrynet med Mälarens kluckande vågor utanför dörren. De fjorton lägenheterna är ovanligt generösa till ytan och flertalet har en separat uthyrningsdel. Två lägenheter högst upp i huset har egna takterasser.

Varje rum har formgetts med stor omtanke om hur det kommer att användas och bebos. Alla fönster är placerade för att ge den bästa utsikten. De sociala delarna och balkongerna vänder sig mot vattnet och solnedgången. De stora sovrummen har en egen avdelning med walk-in closet och badrum i fil.

Varenda detalj är noga genomtänkt så att inredning, balkonger och husets fasad harmoniserar. Jordnära färger och naturliga material ger en balanserad och rogivande helhet. Tidlösa, hållbara materialval som kommer att kännas lika rätt om hundra år.

 

Här lever du bryggliv och båtliv nära city

Ta med dig en bok och njut av morgonkaffet nere på bryggan. Känn lugnet och blicka ut över vattnet medan du låter tankarna vandra fritt. Om du gillar att röra på dig så är den över två kilometer långa strandpromenaden perfekt för en joggingtur eller avslappnad promenad runt ön. Kanske avslutar du med ett uppfriskande dopp. På lediga dagar kan du paddla kajak eller ta en tur med den egna båten. Oavsett vad du gillar att göra, här kan du landa och känna ro. Välkommen hem till en ö mitt i stan.

 

Här pågår livet från morgon till kväll

I Vinkelhusets kök från Kvänum med vitvaror från Miele, möts funktion och design för det perfekta kökslivet. Med luckor av ek, bänkskivor i kalksten och stilrena detaljer, skapar vi utrymme för allt från jobbmöten till familjemiddagar.

Integrerade vitvaror och induktionshäll med inbyggd fläkt gör matlagningen enkelt och elegant. I det här köket lever du gott hela dagen.

Material som känns lika rätt nu som om hundra år

Vi har lagt mycket tid och omsorg på detaljer och materialval och hoppas att du som flyttar in här kommer att känna det. Vi kombinerar funktion med stil och inspireras av skandinavisk design och modernistiska ideal. Jordnära färger och naturliga material skapar en inbjudande atmosfär där du kan slappna av och känna dig hemma.

Alla lägenheterna har genomgående Chevronparkett och är inredda i tidlösa, hållbara material.

Din egen oas vid Mälarens strandkant

Under sommarhalvåret flyttar vi ut och vänder ansiktet mot solen. Då blir balkongen det där extra rummet där du kan njuta av goda middagar med familj och vänner, odla eller bara koppla av.

Från dina balkonger i Vinkelhuset blickar du ut över Mälaren med milsvid utsikt åt alla håll. Här är alla balkonger vända mot vattnet och solnedgången.

Här sover du gott till den friska sjöbrisen

Sovrummet ska vara en bekväm och fridfull plats där du kan känna dig helt avslappnad och få den vila och återhämtning du behöver. Sov gott och vakna med sjöutsikt.
Vi har inrett med naturliga material i en jordnära färgskala som förstärker den lugna, harmoniska känslan.
Här finns även gott om förvaring för en enklare vardag. I de större sovrummen har vi inrett en helt egen avdelning med walk-in closet och badrum i fil för extra bekvämlighet.

 

 

Vardagslyx signerad WL Systems

WL Systems har fått en närmast ikonisk status när det kommer till förvaringslösningar. Utan kompromisser skapar de formstarka och funktionella inredningssystem för en estetisk helhet.

Med rötterna i det nordiska designarvet och med tillverkning i Småland utvecklar man lösningar så nära platsbyggd karaktär du kan komma. I ditt nya sovrum mår plaggen lika bra som du.

Mjukstarta varje dag

I det här rofyllda badrummet får du en bra start på dagen. Varje detalj är noga utvald för att förhöja den lugna och harmoniska känslan, som dimbara infällda downlights i taket, golv i den kalkstensliknande granitkeramiken Runö Light Grey från Bricmate och kommod i valnöt från Haven. En tidlös blandare i krom samt tvättmaskin och torktumlare från Miele adderar både stil och bekvämlighet.

Möt våra arkitekter

I Vinkelhuset samarbetar vi med arkitekterna Siri Lindberg och Ylva K Rosvall på Varg Arkitekter. Varg Arkitekter skapar platsspecifik och karaktärsfull arkitektur genom stark helhetstanke, omsorg om detaljer och en genomtänkt relation till omgivningen. Gemensamt för alla projekt är inlevelse – från helhet till detalj.

 

Det solitära huset med vattenutsikt

Huset är en solitär, väldigt tydlig i sin form och sitt uttryck. Dess form och vinklar ger fantastiska kvaliteter till lägenheterna som får utsikt åt alla fyra väderstreck.

Det är byggt i en hästskoform med en innergård som riktar sig mot vattnet. Fasadernas dominerande material är ljust tegel, vilket passar in med övrig bebyggelse och färgskala på Lilla Essingen. Fönstren är placerade för att fungera väl med rummen innanför men skapar också ordning och spänning i fasaderna.